Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zondag 15 juni 2014

Ypres Historic Rally

0 reacties
 
Interview met Kris d Alliene

Deze week zetten we de schijnwerpers eens op een deel co-piloten, die zeker ook een niet onbelangrijke rol spelen in de wedstrijdontwikkeling. Beginnen doen we met een lokale matador, die zeker een hoofdrol kan spelen in de natonale wedstrijd.
Waarom kies je voor de Ypres Historic Rally?
“Ieper, of beter Boezinge is voor mij een thuiswedstrijd daar ik er ook woonachtig ben, dit jaar is reeds de 10de maal dat ik deelneem. Ieper was ook mn allereerste rally... en ja bij mij is ook de microbe blijven "plakken". Zeker als je tot 2x toe het podium, als 3de en 2de algemeen hebt kunnen bereiken.”
De rally is een opeenvolging van veel en vaak lange kp’s. Hoe kijk je daar tegenop?
“Ieper is dan ook een uitputtingslag voor mens en machine, al vind ik wel dit jaar dat het aantal kilometers proeven wel iets meer mocht zijn in het nationale gedeelte.”
Wat verwacht je van de editie 2014?
“Wat betreft deze editie zou ik natuurlijk Dirk Deveux willen helpen om het maximum aan punten te bezorgen zodat hij de nationale titel kan binnenhalen.”
Wie is jouw favoriet, zowel FIA als nationaal?
“Ik denk dat dit jaar de strijd in het fia gedeelte zal gestreden worden tussen Didier en de "Polle". Twee super snelle mannen! In het nationale deel zal Janssens de te kloppen man zijn, al ben ikzelf ervan overtuigd dat wij het hem super lastig kunnen maken en als alles een beetje meezit toch zeker een podiumplaats mogen ambiëren.” (D.Titeca) 

Leave a Reply