Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
maandag 10 september 2012

Speciaal brouwsel in de brouwerij.

0 reacties
 

We zijn in de maand september en dit betekent ook dat de hop geoogst wordt.

Hop heb inderdaad je nodig om bier te brouwen, dit voegt een bittere smaak toe aan het bier, en bestaat ook uit diverse soorten. In de brouwerij Het Sas gebruiken ze ook hop uit Poperinge een authentiek streekproduct .

Maar vandaag was het dan ook het moment om even iets speciaal te doen met hop. Voor een keer werd het alom bekende Poperings hommelbier in de Boezingse ketel gebrouwd, normaal brouwt met dit steeds in de brouwerij Van Eecke in Watou. De brouwerij in Watou heeft geen zo een grote capaciteit om dit speciaal biertje te brouwen en daarom week men eenmalig uit naar Boezinge.
 

Deze morgen startte Luc Lignel Brouwer samen met Thomas Duyck het brouwproces op, water en gerst als hoofd ingrediënten aan de kook gebracht en stip om 12uur voegden ze de hop toe aan het brouwsel, dit onder goedkeurend oog en trotse zaakvoerder Philip Leroy.
 

Maar dit keer geen hop zoals we dit gewoon zijn, normaal gebruiken we hoppellets omdat deze langer de smaak houden en makkelijker is om te bewaren.

Maar dit keer gebruiken ze hop die zowaar recht van het veld komt.

Zaterdag werd de hop geplukt op een veld in Proven die drie jaar geleden werd aangelegd om speciaal hop te kweken voor de brouwerij Van Eecke in Watou.  De hop werd gedroogd en versnipperd en zo deze morgen aan de brouwerij bezorgd, verser kan het haast niet.
 

Het zal wel nog een tijdje duren voor je dit exclusief biertje zal kunnen proeven, men mag gerust nog een zestal weken geduld oefenen voor je dit gerstenat aan je lippen zal kunnen leggen. Het moet nog wat gisten en dan nog wat nagisting op de fles voor het op de markt komt.

Dit brouwsel zal maar eenmalig gebeuren en is dus een “limited edition” een echt speciaaltje van dit bietje die als naam krijgt “Hommelbier nieuwe oogst 2012”. Het bier zal ook gebotteld worden in een exclusieve fles van 75cl  die gebrandmerkt zal zijn zoals het vroeger was voor dat er etiketten waren.

Een beperkt aantal flessen van deze limited edition "hommelbier nieuwe oogst 2012" komt in de handel  en zal verkrijgbaar bij de diverse drankenhandels in het land. Dus hou je maar reeds klaar als je van dit exclusief biertje wil proeven.

 

Leave a Reply