Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
vrijdag 3 oktober 2014

Van Sas tot Sas

0 reacties
 
Van Sas tot Sastocht.
Zondag 12 oktober 2014.

Een organisatie van Wandelclub ‘Nooit Moe Boezinge’ vzw.
Vanuit het O.C. Ten Vrielande nemen wij de wandelaars mee op een wandeltocht met als voornaamste blikvanger het Ieperleekanaal.

Aan de oude spoorwegbrug splitsen de 7 en 28 km zich af van de rest en wandelen via de oude spoorwegbedding richting Langemark. Aan het monument ter nagedachtenis van Francis Ledwidge, een Iers nationalist en Engelstalig dichter gesneuveld tijdens de 1ste wereldoorlog, gaat het linksaf om via de Molenstraat terug te keren naar de startzaal. Rechts van het voormelde monument hebben zij nog een zicht op het Bretoens monument.

Na hun rust stappen de wandelaars van de 7 km via de Dekemelelaan naar het centrum van Boezinge. Achter de kerk door bereiken zij de Klappershoek en stappen verder richting Elverdinge. Algauw draaien zij linksaf richting Brielen om samen met de 11 km de aankomst te bereiken.

De 28 km stappen na hun eerste rust opnieuw naar het Ieperleekanaal maar stappen nu duchtig mee met de andere afstanden richting Ieper. Ter hoogte van de John McCrae-site stappen zij via een vrij lange kerkwegel dwars door de velden naar Brielen alwaar er een rust is in het plaatselijke ontmoetingscentrum.
Na de rustpost trekken de wandelaars die gekozen hebben voor 15 km richting Elverdinge. De anderen stappen richting Ieper om via de oude spoorwegbedding naar Boezinge te stappen. Ter hoogte van de Kapelstraat wandelen de 11 km-stappers mee met de kleinste afstand naar het einde.
De anderen krijgen er niet genoeg van en stappen gezwind linksaf naar het gehucht ‘De Krikke’. Algauw zien zij hun collega’s van de 15 km maar moeten hen bijna onmiddellijk opnieuw alleen laten. Zij trekken via een paar rustige wegen naar hun tweede rustpost. De 15 km-stappers gaan rechtdoor en vervolgens linksaf richting het kasteel van Elverdinge. Even verder komen zij opnieuw samen met hun collega’s om even op adem te komen in het nieuwe ontmoetingscentrum ‘De Elver’.

Van hieruit wacht de wandelaars die kiezen voor 25 of 28 km een prachtige lus aan de achterzijde van het kasteel. Een doorsteek langsheen een hoeve brengt hen tussen de velden naar de Hospitaalhoeve met zicht op de Galgebossen. Een doorsteek langs een hoeve brengt hen terug naar de rustpost.

Samen met de 15 en 20 km stapt men terug naar Boezinge maar niet vooraleer opnieuw een doorsteek van een hoeve te maken. Onze parcoursbouwer heeft wel erg zijn best gedaan om diverse landbouwers aan te spreken om over hun eigendom te mogen stappen. Wij vragen dan ook respect door het aangeduide wandelpad te volgen. Samen met de 7 km maakt men nog een ommetje richting Ieper om via de Kapelstraat en de wijk ‘Het Schuttershof’ de geurende pannenkoeken tegemoet te gaan.

Samen met een lekkere koffie of frisse pint kan er nog wat nagepraat worden in het O.C Ten Vrielande.

Praktische gegevens:
Zondag 12 oktober 2014.
Startplaats: O.C. Ten Vrielande, Brugstraat te Boezinge (Ieper).
Inschrijving: tussen 8u en 15u. Deelnameprijs: € 1,50, federatieleden op vertoon van hun lidkaart: € 1,10.
Afstanden: 7,2 – 10,2 – 15,8 – 19,4 – 25,3 – 28,0 km.
www.nooitmoeboezinge.org of voorzitter@nooitmoeboezinge.org, 057 48 95 06 of 0472 41 81 24.

Leave a Reply