Bier brouwen
wordt algemeen beschouwd als een kunstvorm waar de brouwmeester de beste
ingrediënten combineert tot een perfecte creatie, zijn bier, zijn
kunstwerk!
Deze
beeldspraak gebruikend, mogen we rustig stellen dat bier brouwen met vers
geplukte hopbellen beschouwd kan worden als een echt meesterwerk, een eerbetoon
aan de Poperinge hoppe en de Poperingse hopboeren!
Meester-brouwer
Luc Lignel, zoon van onze vorige generatie brouwmeesters, is erin geslaagd om
dit prachtige speciaal bier te creëren als een hommage aan onze traditionele Poperings hommel. Hij werd hierin bijgestaan door brouwmeester/eigenaar Hendrik
Leroy en brouwmeester Thomas Duyck
Enkele
bijzonderheden van ons Poperings hommelbier Nieuwe oogst
2014
Maandag 1
september: de hoppe wordt geplukt en geïnspecteerd
Dinsdag 2
september: de hoppebellen worden gedroogd op de eest.
Woensdag 3
september de Hopbellen worden gemalen (grote bellen geven minder lupuline af
en zouden de filters verstoppen)
Donderdag 4
september: de verse hoppebellen worden aan het wort
toegevoegd.
Er worden 4
variëteiten van de Poperingse hoppe gebruikt: Saphir, Magnum, Challenger, and
Brewers - gold
Het
brouwsels van hoge gisting wordt met Poperinge Saphir hoppebellen nagehopt
gedurende 3 weken.
Voor deze
botteling werken we met exclusief ingebrande bruine 75 Cl
champagneflessen
Na de
botteling wordt er huisgekweekte gist en suiker toegevoegd, en krijgt het bier
een nagisting gedurende 3 weken in de geacclimatiseerde kamer op
21°
+/- 11
november, zal ons uitzonderlijke brouwsel is klaar zijn om naar de geselecteerde
dealers over te brengen.
Er zijn
slechts een gelimiteerd aantal flessen verkrijgbaar over gans de wereld, want de
smaak en eigenschappen van verse hoppebellen kan niet nagemaakt
worden.
Vriendelijke groeten / Kind regards,
Danny Dieussaert
Export
Manager
Tel +32
57 42 20 05
Fax:
+32 57 42 39 70