Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
vrijdag 5 september 2014

Limited Edition Hommelbier 2014

0 reacties
 
Bier brouwen wordt algemeen beschouwd als een kunstvorm waar de brouwmeester de beste ingrediënten combineert tot een perfecte creatie, zijn bier, zijn kunstwerk!

Deze beeldspraak gebruikend, mogen we rustig stellen dat bier brouwen met vers geplukte hopbellen beschouwd kan worden als een echt meesterwerk, een eerbetoon aan de Poperinge hoppe en de Poperingse hopboeren!
Meester-brouwer Luc Lignel, zoon van onze vorige generatie brouwmeesters, is erin geslaagd om dit prachtige speciaal bier te creëren als een hommage aan onze traditionele Poperings hommel. Hij werd hierin bijgestaan door brouwmeester/eigenaar Hendrik Leroy en brouwmeester Thomas Duyck
Enkele bijzonderheden van ons Poperings hommelbier Nieuwe oogst 2014
Maandag 1 september: de hoppe wordt geplukt en geïnspecteerd
Dinsdag 2 september: de hoppebellen worden gedroogd op de eest.

Woensdag 3 september de Hopbellen worden gemalen (grote bellen geven minder lupuline af en zouden de filters verstoppen)
Donderdag 4 september: de verse hoppebellen worden aan het wort toegevoegd.
Er worden 4 variëteiten van de Poperingse hoppe gebruikt: Saphir, Magnum, Challenger, and Brewers - gold

Het brouwsels van hoge gisting wordt met Poperinge Saphir hoppebellen nagehopt gedurende 3 weken.
Voor deze botteling werken we met exclusief ingebrande bruine 75 Cl champagneflessen

Na de botteling wordt er huisgekweekte gist en suiker toegevoegd, en krijgt het bier een nagisting gedurende 3 weken in de geacclimatiseerde kamer op 21°
+/- 11 november, zal ons uitzonderlijke brouwsel is klaar zijn om naar de geselecteerde dealers over te brengen.

Er zijn slechts een gelimiteerd aantal flessen verkrijgbaar over gans de wereld, want de smaak en eigenschappen van verse hoppebellen kan niet nagemaakt worden.
Vriendelijke groeten / Kind regards,
Danny Dieussaert
Export Manager
Tel +32 57 42 20 05
Fax: +32 57 42 39 70


Leave a Reply