Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
woensdag 20 augustus 2014

Memorial Serge Messine

0 reacties
 
Op zaterdag 30 augustus 2014 organiseert Ypres Historic Rally Origanisation en Kemmel Historic voor de 3e keer een Internationale oldtimer- en exclusieve wagens event in Boezinge (bij Ieper).

Serge Messine was tot zijn overlijden ongeveer 5 jaar geleden, de sterke man binnen het Historic milieu in en rond Ieper. Met deze rit willen we hem blijven eren. De memorial is een klassieker geworden binnen het oldtimermilieu. Heel wat fan's willen erbij zijn en dat zien we aan het aantal deelnemers. Ook dit jaar mogen we ongeveer 180 wagens verwachten.


Ook (ex-)rallypiloten uit binnen en buitenland komen voor dit event af naar Boezinge. Naast Paul Lietaer (met een Ford RS200 in Belga kleuren), "De Buze" met een MG Metro in Rothmans kleuren en tal van nationale bekende rijders, mogen we dit jaar ook een klepper verwelkomen. Niemand minder dan legende Jimmy McRae zal ook present zijn aan de start. Dit dankzy het SMS-team van Dhr Vankemmel. Heel wat rally en oldtimerliefhhebers zullen dus afzakken naar Boezinge om wat nostalie op te snuiven. We mogen rekenen op deelname uit Engeland, Frankrijk, Zwitserland en natuurlijk Belgïe.

De Memorial Serge Messine start op zaterdag 30 augustus om 13u op het "Katspel" thv van Herberg De Zwaan voor een rit van ongeveer 150 km. Het parcours dat getekend is door Dirk Kestelyn (Kemmel Historic) brengt de deelnemers langs landelijke wegen rond Ieper naar hun bestemming.
Naast de omgeving van het Katspel in Boezinge zijn de wagens ook te zien bij firma Verhulst-Dejonckheere (Porreyestraat te Vlamertinge) rond 14.15u voor een drankstop, rond 18u op de parking van Bellewaerde (avondmaal) en rond 20u aan de Palingbeek (drankstop).


Nadien mogen we de deelnemers opnieuw in Boezinge verwachten (rond 20.30u) voor de prijsuitreiking. Wie de wagens langs het parcours wil zien (en volgen), een 20-tal "publiek-punten" zijn terug te vinden op de site www.memorial-serge-messine.be. Daar vind je ook de deelnemerslijst terug.Wij willen erop wijzen dat dit een rondrit is en geen rally. Samen met "Gentlemen Driver Association" zullen we toezien dat alles goed verloopt. We hebben het parcours aan de Polite doorgegeven. Voor roekeloze rijders is er dus geen plaats.

- Wat kleine ongemakken tijdens de Memorial Serge Messine  : 


Leave a Reply