Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zaterdag 30 augustus 2014

Boezinge Sportief

0 reacties
 
Provinciaal kampioen open water zwemmen.

Kelly Seys is provinciaal kampioen geworden in de wedstrijd van het open water zwemmen, korte afstand (1000/1500/2000 meter), schoolslag.
Deze wedstrijd had plaats op 16/08 en er werd over een afstand van 1000 meter gezwommen in de Leie, ter hoogte van het Badhuis in Menen.

Een 100-tal deelnemers in verschillende leeftijdcategorieën namen het tegen elkaar op in zowel vrije slag als schoolslag.

De wedstrijd in Menen telt eveneens mee voor het Vlaams en het Belgisch kampioenschap. Afgelopen weken werden reeds 8 wedstrijden gezwommen, zowel in Vlaanderen als in Wallonië en niet altijd in de warmste omstandigheden. Het water in de Leie had slechts 19°C en afgelopen weekend in de Spuikom in Oostende slechts 17°C. Een hagelbui en een donderslag verstoorden ook reeds enkele andere wedstrijden.
Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Kelly momenteel aan de leiding in beide kampioenschappen.

Ook Geert Seys, haar vader neemt deel bij de categorie korte afstand (1000/1500 meter) schoolslag, senioren D en hij staat momenteel derde in het kampioenschap.Ruitersport 

Arnaud Verhack

West-Vlaams Jeugdkampioenschap

Na twee manches op de eerste dag (zaterdag) stond Arnaud samen met nog 5 andere ruiters aan de leiding met een vlekkeloos en foutloos afgelegd parcour en 0 strafpunten. Tijdens de beslissende wedstrijd gisteren (zondag) werd 1 foutje toegekend. Arnaud moest uiteindelijk strijden voor de bronzen medaille. In een bloedstollende en beslissende barrage tussen 7 ruiters kwam hij 0.57 seconden tekort en eindigde na een mooi kampioenschap op een 5de plaats.

Loopsport

De uitslag van Metje zilteloop in Bikschote 

10,2 km

7 Voet Bjorn
12 Jurgens Kurt
26 Geldhof Ilse (eerste dame)
65 Vanderjeugt Wim
105 Sampers KrisLeave a Reply