Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zaterdag 8 maart 2014

Yves Leterme brengt Driedaags van West-Vlaanderen naar Boezinge

0 reacties
 

Dubbele passage en tussensprint voor herberg De Zwaan op zondag
BOEZINGE Op zondag 9 maart doet de Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ (UCI cat 2.1) voor het eerste Boezingedorp aan. Kort na de middag rijden de profs een eerste keer over de Boezingse kasseien, een groot uur later is er een tweede doortocht met een tussensprint voor herberg De Zwaan. De organisatie KVC Ichtegem Sportief werkt voor de passage, die er komt door toedoen van Yves Leterme, samen met de plaatselijke wielerclub De Sasspurters.
De Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Musseeuw Classics’ wordt georganiseerd door KVC Ichtegem Sportief en VZW Sportverbond Oostwijk Harelbeke. De 16de editie van deze categorie 2.1 wedstrijd heeft plaats van vrijdag 7 maart tot en met zondag 9 maart. 25 Ploegen nemen deel waarvan 8 World Tour ploegen. De wedstrijd start op vrijdag 7 maart met een proloog in Middelkerke (7 km), op zaterdag 8 maart is er een rit Brugge - Harelbeke (182.9 km) en op zondag 9 maart Nieuwpoort - Ichtegem (185.9 km). Voor het eerst rijden renners door Boezingedorp, en dat op zondag tweemaal. Bij de tweede doortocht is er een tussensprint. “Om door Boezinge te rijden hebben we speciaal de route van de derde dag aangepast.” Zegt koersdirecteur Peter Brackez die ook de PR doet van KVC Ichtegem Sportief dat instaat voor de proloog en de rit van de zondag. “Er is een eerste doortocht door Boezinge dorp rond 13 uur. De renners rijden door de Diksmuidweg via de Kapellestraat naar de Veurnseweg. Na een lus in Heuvelland komen ze iets na 14 uur in omgekeerde richting weer door Boezinge en dan is er een rush (tussensprint) aan café De Zwaan. Deze vervangt de rush die we vorige jaren op de Kemmelberg organiseerden. Neen, we moeten niet betalen om door Boezinge of grondgebied Ieper te passeren.” Lacht Peter. “Integendeel, een milde schenker schenkt ons 1500 euro. Voor de passage door Heuvelland moeten we wel 500 euro betalen, jammer maar we kunnen niet anders willen we de bergen doen. Een gevaarlijk precedent, stel je voor dat andere steden of gemeenten dit ook doen dan wordt het moeilijk om nog koersen te organiseren. Gelukkig zijn er nog veel steden en gemeenten die een start of aankomst willen en daar willen voor betalen. Zo is eigenlijk ook deze passage met rush door Boezinge er onrechtstreeks gekomen. Ieper wil zich als wielerstad promoten en we hadden gesprekken met Yves Leterme. Maar omdat wij maar drie dagen koersen is het niet gemakkelijk om in te gaan op vragen voor start- of aankomstplaats. We vonden dan, samen met Yves en Luc Desomer, een oplossing in het organiseren van een tussensprint in Boezinge.”“Voor een rush moet de weg 6 meter breed zijn en voor De Zwaan is dat iets meer dus er was geen enkel probleem.” zegt Luc Desomer. “De passage van deze Elite door Boezinge is nieuw en het is altijd mooi meegenomen voor een gemeente om zo in beeld te komen.” De rushes (in Ichtegem, in Boezinge en in Ichtegem) en de aankomst op zondag worden rechtsreeks uitgezonden op Sporza tussen 14uur en 18 uur en dat is te volgen in Herberg De Zwaan. Voor de logistiek medewerking zoals nadars zetten aan de tussensprint kan de organisatie rekenen op de plaatselijke wielerclub KW De Sasspurters. “Als bestuur hebben we elkaar gevonden daarin. Qua organisatie van koersen kunnen we leren van elkaar.” (FB)
Op de foto: Luc Desomer, bestuursleden K.Wielerclub De Sasspurters en organisator KVC Ichtegem Sportief dat in Boezinge kwam verkennen. Rechts naast schepen Katrien Desomer achter de vlag staat PR man Peter Brackez.

8904
FB

Leave a Reply