Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
maandag 17 maart 2014

WISSELBEKERTOCHT DWARS DOOR DE FRONTSTREEK

0 reacties
 

Opgelet!! "Dwars door de Frontstreek"
Wat heel belangrijk is : wegens wegeniswerken in Sint-Jan is de startplaats gewijzigd naar : het Aurisgebouw, Ter Waerde, Ieper Business Park, Ieper.

Op zondag 23 maart organiseert de wandelclub ‘Nooit Moe Boezinge’ vzw opnieuw haar wisselbekertocht “Dwars door de Frontstreek”.  Met deze wandeltocht willen de organisatoren de wandelaars laten speuren naar sporen van de Groote Oorlog en tevens willen zij hen laten genieten van het vele groen in en rond de stad. Het wordt een mix van geschiedenis, cultuur en natuur.
Uitzonderlijk is de startplaats het Aurisgebouw, Ter Waerde, Ieper business park (voorheen FLV-site) te Ieper.  Het wandelmenu bestaat uit afstanden van 6-10-13-16-19-22-26 en 30 km en er kan gestart worden tussen 07:00 en 15:00u.
Bij de start stappen alle afstanden tot aan de Ieperse “jachthaven”.  Hier doet zich een eerste splitsing voor en gaan de diverse afstanden elk hun eigen weg om elkaar terug te zien in de eerste rustpost, de Sint-Maartenskring, waar bij een hapje en een drankje terug op adem kan gekomen worden.
Vanuit de Sint-Maartenskring maken de 16-26 en 30 km een mooie lus richting Dikkebus en langs het Bijlanderpad, dat de Oude Vaart Ieper-Komen volgt, om dan via het Kruitmagazijn terug de rustpost te bereiken.
Alle wandelaars trekken dan naar de Grote Markt en de Menenpoort, waar zich opnieuw een splitsing voordoet.
Terwijl de 6 km terug naar de startzaal wandelen, verkennen de andere stappers het pad boven op de vestingen en het Hoornwerkpark en zoeken zo de tweede rustpost op, de firma Lenoir.
Hier worden de 19-22-26 en 30 km getrakteerd op een prachtige natuurlus die hen tot Zillebekevijver voert.
Vanuit de firma Lenoir wordt dan de terugtocht naar de startzaal aangevat via het rustige pad langs de Bellewaerdebeek.  Voor de 13-22-26 en 30 km is nog een ommetje voorzien langs de Franse militaire begraafplaats Saint-Charles de Potyze en ’t Wieltje.
In de startzaal staat een team enthousiaste medewerkers klaar om met de glimlach de wandelaars in de watten te leggen

Leave a Reply