Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
maandag 18 maart 2013

Dwars door de westhoek

0 reacties
 

Koninklijke Wielerclub de Sasspurters uit Boezinge organiseert op zondag  21 april de 4de editie van Dwars door de Westhoek . Het was altijd onze wens om een 1.1  internationale UCI  wedstrijd voor Dames Elite te organiseren maar dit kon moeilijk op onze vorige data in juli. Dit betekent dat we na de Ronde Van Vlaanderen de hoogst genoteerde UCI dameswedstrijd in Vlaanderen organiseren in 2013.

We starten met een grote ronde door het Heuvelland met 2x de beklimming van de Schomminkelberg en de Monteberg en nadien volgen er nog plaatselijke ronden over de Boezingse kasseien.

We kunnen rekenen op een heel sterk internationaal deelnemersveld met de  deelname van 16 UCI ploegen, waaronder 7 ploegen uit de top 10 van de UCI ranking en de Russische nationale ploeg. De meeste Belgische clubteams en clubteams uit Nederland, Frankrijk en Zwitserland zullen aan de start komen. We hebben al  van 29 ploegen de inschrijving ontvangen.

De ingeschreven ploegen aan Dwars door de Westhoek

Orica-AIS (Johansson, Gunnewijk), Rabo Women (De Vocht), Specialized Lululemon (Teutenberg, Van Dijk), Hitec (longo Borghini), Boels Dolmans (Armitstead, De Baat), Rusvelo (Kupfernagel),  Lotto-Belisol (D’Hoore), Argos-Shimano , Wiggle Honda (Bronzini, Gilmore), Sengers Ladies CT (Arys),  Faren Let’s Go Finland (Bastianelli), Team Polaris (Van der Kamp), Vienne Futuroscope, Topsport Vlaanderen-Bioracer (Druyts), Cyclelive Plus (Decroix, Hatch), Cramo Go Green, nationale ploeg Rusland, Breast Cancer Care, Autoglas Wetteren, Keukens Redant, De Spinters Malderen, Parkhotel Valkenburg, Endura LF,Restore Cycling Team,NWVG-Bike4air, Bourgogne Pro Dialog, Jan Van Arckel, Bigla Cycling Team, Selectie  Zuid Oost Nederland

In afwachting staat er opnieuw een wedstrijd voor dames jeugd op het programma.  Dames wielersport  zal op zondag 21 april in Boezinge sterk gepromoot worden.
Komende zondag komt ook de wielerwedstrijd Gent - Wevelgem met startplaats in Ieper (13u54) voor Dames elite langs in Boezinge, ze kunnen meteen kennis maken met de eerste km's van de wedstrijd die ze maand later in Boezinge voor de wielen krijgen geschoven.

Leave a Reply