Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
dinsdag 19 maart 2013

Met GOSA op daguitstap naar Torhout op dinsdag 30 april 2013

0 reacties
 

Naast het vermaarde Brugge is Torhout dikwijls de vergeten stad ; helemaal onterecht want Torhout is de oudste stad van het graafschap Vlaanderen met een boeiende geschiedenis en heel wat bezienswaardigheden waar we U willen laten van genieten. Na de ochtendkoffie worden we in 2 groepen opgesplitst, terwijl de ene groep Torhout verkent met een gids gaat de 2de groep op bezoek in het mosterdbedrijf  Wostyn, alwaar we door de patron zelf worden rondgeleid.  De groepen worden daarna omgewisseld.
Om 12u30’ worden we verwacht in “Groenhove” voor het middagmaal.  Een domein met geschiedenis waar we na het middagmaal een rondleiding krijgen.
Om 15u30’ rijden we naar het kasteel van Wijnendaele, een imposant waterslot, bijzonder waardevol omwille van zijn rol in 1000 jaar Vlaamse, Belgische en Europese geschiedenis. 
Tegen 18u zakken we af nr. restaurant “Het brugtje” in Wijnendaele voor een gevarieerde broodschotel. 
Practisch :
vertrek : 7u30’ kerk Vlamertinge en 7u40’ station Ieper.  Voor mensen die met de wagen komen kunnen ze die best parkeren op de locatie van het vroegere goederenstation.   thuiskomst voorzien omstreeks 20u30’
kostprijs : € 50 voor leden gezinsbond en niet-leden betalen €58.  De inschrijving gebeurt bij Gosa penningmeester Dirk Clauw tel 057/203891 - e-mail : dirk.clauw@skynet.be ; Uw inschrijving is enkel geldig na betaling op het rekeningnr.van Gosa gewest Ieper 33088-2064211-46 en dit liefst voor 16 april.

We hopen dat je erbij zult zijn.
GOSA Boezinge : Camiel en Mariëtte Vanderjeugt-Dezeure.




 

Leave a Reply