Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zondag 24 juni 2012

Historic rally dag 2

0 reacties
 

Historic dag 2

Het was een strijd in de 20ste Ypres Historic Rally, Zowel in de FIA als bij de Nat was echt eentje om duimen en vingers af te likken.

Bij de Fia stond geen maat op de Belgen die tot de laatste KP streden om de overwinning Bernard Munster ging er met overwinning aan de haal net voor Paul  Lietaer  die op 6 sec eindigde  Didier Vanwijnsberghe werd er 3de  34sec.  Volledig uitslag FIA HIER

Ook bij de nationale ging de strijd maar door  tussen Glenn Jannsens , Wim Decock, en Dirk Deveux.

Frederic Delplace was ook in de strijd voor een ere plaats maar na kp Watou was het over.

Glenn Janssens zette zijn remonte in op jacht naar het podium en punten voor het BK met veel besttijden, en eindigde toch nog 2de  . Wim Decock  de pattisier uit Waregem  ging met de overwinning aan de haal, en Dirk Deveux werd er 3de  maakte de top 3 van de Porsches kompleet.  


De volledige uitslag NAT.  HIER

De Boezingenaars in de wedstrijd.

Juist naast het podium vinden we Kris D’ Alleine die met Filip Calliau en de Audi Quattro 4de werden.

Na een ietwat “zenuwachtige” start op vrijdag vonden we vanaf de eerste meter op zaterdag wel het goede ritme. Al begon de dag op KP1 Heuvelland met een aanraking van een strobundel aan de chicane op de markt van Nieuwkerke, die voor ons onmogelijk in een maal te nemen valt met onze QRS Quattro, en op het einde ook nog een lekke band. Zo’n dingen gebeuren als je het ganse het weekend strijd met het mes tussen de tanden, op de limiet dat we zeggen. En toch aan de porsches konden we niets doen. Met hun topsnelheid van boven de 220km/u t.o.v. ons maximum van 180km/u waren ze op de vele lange stukken constant in het voordeel. Het tempo lag dan ook extreem hoog dit jaar. Als je weet dat we op bepaalde kp’s meer dan 20 sec sneller rijden dan vorig jaar dan is onze prestatie eentje om u tegen te zeggen!


Jackie Vanhove werd 11de en met kapotte versnellingsbak  Boezinge bereikte, maar overgelukkig om weer aan te komen in Boezinge.


Rudi Dekimpe en Geert Seys  dit volledige Boezingse team legden beslag op de 21ste plaats, dit ook met enkele problemen met de versnellingsbak, die verholpen werden en zo hun vooropgestelde doel bereikten aankomen in Boezinge.


Joost Dekeyser mocht dit keer op zaterdag het podium oprijden , dit was hen nog niet zoveel gelukt in deze Historic rally. en met  een 33ste plaats en 2de in klasse.


Voor James Gruwez is dit eentje om snel te vergeten, vrijdag op de eerste proef was het al over..

We namen de herstart op zaterdag maar op de laatste proef in Watou was het terug over , we probeerden nog Boezinge te bereiken maar  het podium oprijden zat er niet meer bij.

Leave a Reply