Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
dinsdag 4 augustus 2015

Wandelclub nooit moe Boezinge : HARMONIETOCHT TE ZILLEBEKE

0 reacties
 
HARMONIETOCHT TE ZILLEBEKE
Zondag 9 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Wandelclub “Nooit Moe Boezinge” vzw in volle vakantieperiode zijn Harmonietocht te Zillebeke. De parcoursbouwer heeft opnieuw een prachtige natuurwandeling samengesteld met een brede waaier aan afstanden : 7 - 10 – 13 – 17 – 20 – 25 en 28 km. Voor elk wat wils dus. Er kan gestart worden in OC “In ’t Riet” tussen 7 en 15u.
Na de plichtplegingen bij de inschrijving stapt iedereen naar Zillebekevijver.  Wie gekozen heeft voor 7-10-13 of 17 km neemt het linkerwandelpad naar de Komenseweg om via de Vaartstraat even tot rust te komen in het bezoekerscentrum van het Provinciaal domein “De Palingbeek”.  
De 20-25 en 28 km stappen via het rechterwandelpad naar de Verdronken Weiden om dan via de Kemmelseweg en het kanaal Ieper-Komen het bezoekerscentrum te bereiken.  De medewerkers staan er klaar met hapjes en drankjes allerhande.
Na dit intermezzo, waarbij ook heel wat informatie kan opgeslagen worden, is voor de 10 en 13 km een mooie lus voorzien doorheen het Provinciaal domein, met zijn ligweiden, speeltuigen, wandelpaden en uiteraard het onafgewerkt kanaal.   
De 17-20-25 en 28 km stappen doorheen het domein naar Hollebeke om er hun tweede rustpost aan te doen. Onderweg zal de aandachtige wandelaar links en rechts van de weg de nieuw aangeplante herdenkingsbomen, omringd met een ijzeren hekwerk, zien staan. Bovenaan werden rode of blauwe banden aangebracht met aan enkele een bordje met luchtfoto waarop de loopgrachten duidelijk in het landschap aanwezig waren.  Deze bomen geven de frontlinie weer.  De rode banden geven de Duitse loopgraven aan, de blauwe die van de geallieerden.
Na het hapje en/of drankje in Hollebeke stappen de 25 en 28 km via heel landelijke wegen richting Houthem.  De 25 km keren langsheen het kanaal Ieper-Komen en de spoorwegberm terug naar Hollebeke terwijl de 28 km tot tegen het landelijk dorpje Houthem stappen om dan de richting Zandvoorde te kiezen en uiteindelijk zo terug in Hollebeke te belanden.
Na een welverdiende rustpauze wandelen  de 25 en 28 km samen met de 17 en 20 km terug naar het bezoekerscentrum.  Hierbij kunnen zij zelfs een stukje golfterrein verkennen en ook nog een mooi stukje Palingbeek wordt onder hun wandelschoenen geschoven.
Van het bezoekerscentrum stapt iedereen via het Molenbos en een mooie doorsteek terug naar het vijverdorp en de startzaal.  De heerlijke pannenkoeken prikkelen de reukorganen al van ver en terwijl er nog wat kan nagepraat worden met de wandelvrienden, kunnen nieuwe plannen gesmeed worden voor een volgend wandelavontuur.

Leave a Reply