Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zaterdag 20 december 2014

De Boezingenaar

0 reacties
 
Eind deze week of in de Kerstweek krijgen de abonnees het nieuwe nummer van De Boezingenaar in de bus. Nummer 6 van deze jaargang. In dit laatste nummer van 2014 zal ook een uitnodiging steken om het abonnement voor 2015 te vernieuwen. (7 euro voor een gewoon abonnement, 10 euro of meer als steunabonnement.) Niet uitstellen a.u.b. Het maakt de zaken administratief voor ons een stuk makkelijker. Bedankt alvast.

In het komende nummer de volgende artikels :

- De vijftig van Noëlla en Gilbert - We trokken naar Zuidschote, en schoven de microfoon onder de neus van Noëlla Blootacker en Gilbert Lahoutte. Een terugblik op een leven waar naaimachines en schilderborstels een belangrijke rol speelden. En nog veel andere dingen en bezigheden. (8 pag.)
- 100 jaar geleden sneuvelde Boezingenaar Oscar Ooghe, nabij (Oud-)Stuivekenskerke. Drie jaar later kwamen zijn vader en zuster om in Poperinge toen een obus raak trof. (3 pag.)
- De nostalgie van Maurits Gadeyne. Maurits Gadeyne, oudste zoon van August Gadeyne en Jeanne Sandyck mijmert over het Boezinge van toen. (3 pag.)
- Canadese Boezingenaar Etienne Huyghe was van de partij op het 'Lichtfront', als een van de meer dan 8000 'fakkels'. (1 pag.)
- Duits vliegmachien neergehaald bij Boezinge. Een verhaal zoals we het aantroffen in de Oorlogsherinneringen van Maurice Quaghebeur. En we laten ook nog 2 andere oorlogsvliegers crashen. (5 pag.)
- Kleinzoon Sam van Guido Vanderjeugt is in Costa Rica een talentvolle atleet. (1 pag.)
- Nog eens de vergeten Belgische begraafplaats in Neuville-sous-Montreuil. We kregen ook reactie van Catherine Louwagie - Knockaert (Pypegale), en van Xavier Monteyne (Dadizele, maar ex-Boezingenaar). (2 pag.)

Wie een los nummer wil (2 euro), kan zich wenden tot Georges Smagghe (Zuidschote-dorp 17) of Roger Van Keirsbilck (Molenstraat 35).


Leave a Reply