Hop heb je
nodig om bier te brouwen, dit geeft een
bittere toets aan het bier. Hop bestaat in diverse soorten. In de
brouwerij Het Sas gebruiken ze hop uit
Poperinge, een authentiek streekproduct.
Vandaag dinsdag
17/09/2013 werd Poperings Hommelbier “Nieuwe oogst- Limited Edition 2013” gebrouwen. Hierbij wordt hop uit Proven
gebruikt die speciaal voor Poperings Hommelbier
in het weekend geplukt en gedroogd werd. Deze oogst maakt dat we nu
reeds de “Nieuwe oogst- Limited Edition2013 ” gaan brouwen.
Deze morgen
startte Luc Lignel Brouwer samen met Thomas Duyck het brouwproces op, water en
gerst als hoofd ingrediënten aan de kook gebracht en rond de middag voegden ze
de hop toe aan het brouwsel, dit onder goedkeurend oog en trotse zaakvoerder
Hendrik Leroy. Dit brouwsel werd in Boezinge gebrouwen daar de capaciteit
groter is dan deze van de brouwerij in Watou.
Het zal wel
enige tijd duren voor je dit exclusief biertje zal kunnen proeven. Men dient nog een zestal
weken geduld te oefenen voor men dit gerstenat aan de lippen zal kunnen leggen.
Het bier moet gisten en nadien nog nagisten op de fles voor het op het op de
markt komt.
Het bier
zal ook gebotteld worden in een nieuw ontworpen exclusieve fles van 75cl die gebrandmerkt zal zijn zoals het vroeger
was voor dat er etiketten waren.