Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zaterdag 8 december 2012

Noël Boussemaere wint Ieperse Cultuurtrofee 2012

0 reacties
 

 De aanleiding voor de Jeugdharmonie om Noël voor te dragen is het feit dat hij dit jaar 50 jaar muzikant is in de harmonie. Gedurende die periode was Noël een rots in de branding. Naast spelend lid en actief bestuurslid, neemt Noël ook af en toe het dirigeerstokje over om de dirigente te vervangen. In het verleden is hij ook tweemaal de vaste dirigent geweest van de harmonie, in de periode 1990-1993 en 1994-1995. Ook toen de harmonie het moeilijk had en zich omvormde tot Jeugdharmonie, bleef hij paraat om het jonge geweld bij te staan als ervaren muzikant. Noël is ook bijna 25 jaar dirigent van het Berchmanskoor in Boezinge. Een taak die hij vol enthousiasme op zich neemt. Hij is trouwens met deze twee groepen, het Berchmanskoor en de Jeugdharmonie van Boezinge, te horen op de recente dubbel-cd ‘Het Ritme van de Stad’.

 

Noël heeft zeker en vast zijn sporen verdiend in het muzikale leven, maar hij is ook op verschillende andere vlakken actief. Maar de Boezingenaar heeft nog heel wat meer culturele bagage in zijn koffer: In 2002 schreef hij het boek ’100 jaar muziek in het Frontdorp Boezinge’, en in 2007 het boek ‘Het muziekleven in het College Poperinge 1832-2007 – St.Stanislasspeelschaar 1956-2007’. Noël is ook nog voorzitter Familiekunde Vlaanderen regio Ieper-Diksmuide; Secretaris Familiekunde Vlaanderen Provincie W-VL, lid van de raad van bestuur Familiekunde Vlaanderen Nationaal, en voorzitter én redacteur van ‘Westhoek’, tijdschrift voor geschiedenis en familiekunde in de Vlaamse & Franse Westhoek.

“Toen ze me dinsdagavond opbelden met de melding dat ik de cultuurtrofee kreeg, was ik toch verrast. Ik wist wel dat het muziek van Boezinge mij had voorgedragen maar ik had er niet meer aan gedacht. Blijkbaar waren er vijf kandidaten. Het doet wel deugd om die trofee te winnen, ik zie het als een vorm van erkenning.” Aldus Noël.

Foto FB

Leave a Reply