Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
maandag 24 juni 2013

21ste Historic rally 2013 Voorstelling

0 reacties
 
Ook dit jaar maken heel wat piloten terug hun opwachting op de Ypres historic rally te rijden.
En ook dit jaar niet de minste, Robert Droogmans  die zeker het duel zal aangaan met de andere musketeer Patrick Snijers die dit jaar ook in Boezinge de start zal nemen.

Reken daar nog bij Paul Lietaer,  Didier Vanwijnsberghe, Stefaan Stouf, Geert Vandoorne , Omer Saelens en enkele buitenlandse piloten die misschien wel eens roet in het eten van dit Belgisch onderonsje bij de FIA.

Bij de nationale zal het er niet minder hard aan toe gaan, want ook daar zitten enkele toppers die er op gebrand zijn deze rally te winnen. Bernard Munster, Wim Decock, Glenn Janssens , Frederick Delplace , Filip Calliau , en nog enkele  toppers  die misschien nog voor een verrasing kunnen zorgen.

Op woensdag is er de traditionele  shakedown van 19u tot 22u met start in de Ravestraat om via de Reningestraat de Steenstraat en een klein ommetje richting Elverdinge te gaan.


De piloten kunnen er hun wagen even testen op afgesloten parcours., waarbij ze ook regelmatig in het centrum komen om aan hun wagen te sleutelen. 


Op en rond het podium zal er voor sfeer gezorgd worden dit door MINI-MAXI band en als je deze al eens zien optreden hebt dan weet je dat de sfeer er meteen zal inzitten.
Dit alles met een natje en droogje om deze hoogdagen in te zetten. 

Vrijdag is er dan tijd voor het echte werk, de start is voor zien om 17u40 en de eerste FIA piloot start op KP Boezinge 1  18u03 gevolgd door de NAT om 19u08.
Deelnemers FIA: HIER

Deelnemers NAT : HIER


De start van deze proef is in de Kapellestraat om via Hinderyckstraat, Boezingestraat,  Binnenweg, Ravestraat , Reningestraat en de Steenstraat richting Elverdinge  om aldaar te finischen. (2u voor de start worden de proef afgesloten).

Na een half uurtje maken de FIA wagens zich terug klaar voor Boezinge 2 om 20u28 en direct erna volgen de NAT  omstreeks 21u30.
Op zaterdag  even voor de middag word dan het  resterende gedeelte aangedaan, de echte lange proeven komen dan aan de beurt. Tussendoor komen de wagens terug naar Boezinge om alles even na te zien en zo nodig te herstellen, dit omstreeks 14u51 en 19u28.Op zaterdagavond omstreeks 22u30 weten we wie er Bernard Munster opvolgt  bij de FIA  en Wim Decock bij de NAT .

Resultaten:KLIK HIER (Van zodra de rally gestart is)

( De timing kan wel wat wijzigen  omdat er minder FIA wagens zijn als voorzien , de nationale rijders kunnen hierdoor iets vroeger aan de start komen.)

En natuurlijk kun je de rally live volgen : via radio I.R.O  105 FM voor Ieper de Westhoek  vanuit Zonnebeke. Daarbuiten is er nog Izegem/Roeselare 107.6 FM en Torhout 107.5 FM.

Woensdag vanaf 19u00 LIVE RALLY RADIO vanuit Boezinge

Maar ook via deze website: Klik rechts boven op het logo live rally radio en je kan luisteren vanaf je pc, en dit overal via het internet.  www.radio-iro.be

Alle info rally via www.ypreshistoricrally.beLeave a Reply