Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zaterdag 29 juni 2013

Dag 1 Ypres historic rally

0 reacties
 
Eerst laten we uw weten dat de link aangepast is om de resultaten te volgen.
Je kan ze nu hier terugvinden: KLIK HIER

Omstreeks 18u00 namen de piloten van het historic gedeellte de start in Boezinge.
Met de kp Boezinge 1 om er direct in te vliegen.
Bij de FIA was het meteen duidelijk de Patrick Snijers zich wou bewijzen bij de historics, hij was een dikke 5 sec sneller dan zijn rivalen Paul Lietaer en Robert Droogmans.
Maar de weg was nog lang, want de volgende proef Mesen pakte Paul Lietaer al 3sec terug.
Terug naar Boezinge voor de tweede doortocht terug een beste tijd voor Patrick Snijers gevolgd door Paul Lietaer, Robert Droogmans zakte even terug, maar was daarna op de laatste kp van de dag  Langemark 0,5 sneller dan Paul Lietaer. Patrick Snijers haalde het einde niet van deze proef, mechanishe pech plaatste hem aan de kant.
Dat de weersomstanigheden een grote  rol speelden mag blijken want het klassement werd even door elkaar gehaald.
Na dag 1 leidt Paul Lietaer met een voorsprong van bijna 15sec op Robert Droogmans die op zijn beurt Didier Vanwijnsbergehe als naaste achtervolger heeft op 22,6sec. Verder zien we  Stefaan Stouf 4de, Davies 5de, Omer Saelens 6de, Werner 7de, Brazzolli 8ste, Geert Vandoorne 9de en Frederique Chambon als 10de.

Over dan naar het nationaal gedeelte waar we ook heel wat streekrijders terug vinden,  waar ook heel wat kanditaten zitten op de overwinning te pakken.
Op kp 1 draaide Frederique Delplace de beste tijd gevolgd door Bernard Munster op een dikke 5sec Yves Bruneel volgde op 8,2sec met de Opel Transeurope..Kp 2  was het terug Frederique Delplace die de snelste was voor Bernard Munster en Bert Cornelis in de Ople Monza. Yvees Bruneel klokte af als 16de even een probleemtje.


Kp3 Boezinge terug Frederique Delplace gevold door Yves Bruneel met de 2de tijd en Bernard Munster.

Kp4 Langemark was het Bernard Munster die een kanontijd neerzette zomaar even 22sec sneller dan Filip Calliau met de Audi Quattro gevold door Frederique Delplace met maar 2 sec verschil.

In het algemeen klassement maakt dit dat Bernard Munster nu de leiding heeft gevold door Delplace, Calliau,  Debyser , Mylleville, Bruneel, Maes, Vermaeulen en de zeentijarige Jimmy Mc Reae maakt de top 10 kompleet.

Ook nog de lokale piloten niet vergeten tussen al dit groot geweld.
Op kp1 Was het Eric Devos die de sneltste was onder hen. Gevolgd door Jackie Vanhove, joost Dekeyser en Rudi Dekimpe.
kp2 Was Jackie de snelste onder hen  gevolgd door Joost Dekeyser en Rudi Dekimpe. Van Eric Devos die even uitgleedt op de verbinding op een olievlek vinden we geen tijden meer terug.
Kp3 Was het terug Jackie Vanhove die de snelste was voor Joost Dekeyser, en Rudi Dekimpe
kp4 Langemark was een echt slagveld want er waren heel wat uitvallers op deze proef hier verloren we ook Joost Dekeyser, zodat we nog twee Boezingnaars over hadden aan de finisch van deze kp. de twee Opel rijders Vanhove en Dekimpe met een 18de en 35ste tijd.


In het klassement maakt dit dat Jackie Vanhove momenteel op een 18de plaats staat en Rudi Dekimpe 32ste.

Joost Dekeyser 53ste en Eric Devos 52ste.
Twee bovenbestaande piloten zullen waarschijnlijk gebruik maken van een herstart op zaterdag met een nodige straftijd.
Volledig resultaten vind je HIER


Leave a Reply