Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......

Boezinge Sportief

0 reacties

Cyclocross-
RINGO DUBOIS

Deze 1e LRC Cyclocross in Mater is wellicht één van de zwaarste van dit seizoen. Een parcours die steeds op en neer gaat met een maisstuk dat voor geen meter loopt, een korte steile helling en een verraderlijke afdaling en een lange aankomststrook op asfalt klimmend.
Ik nam een matige start op de kasseien en kwam in derde of vierde positie het veld in. Dan was het even plafonneren maar kon het tempo vooraan houden tot we de eerste keer aan de verraderlijke helling begonnen. Mijn voorwiel ging de lucht in en kwam ik op mijn rug terecht. Terug op de fiets op een circa 7e of 8e positie. Op de klim naar de aankomst toe kon ik al vlug terug op de 5e plaats komen en aansluiting maken op Dewaele en Paridaens. Een ronde later werd Paridaens gelost en zo streden ik en Dewaele voor plaats 3 op een 20 tal seconden van het nummer 2. Op de klim naar de aankomst voelde ik mij goed en op 2 ronden van het einde plaatste ik de beslissende demarrage voor de derde podiumplaats. Ondanks mijn val die me wellicht de 2e plaats koste was dit een goede cross.