Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
dinsdag 17 september 2013

Poperings Hommelbier “Nieuwe oogst- Limited Edition 2013”

0 reacties
 
Hop heb je nodig om bier te brouwen, dit  geeft een bittere toets aan het bier. Hop bestaat in diverse soorten. In de brouwerij  Het Sas gebruiken ze hop uit Poperinge, een authentiek streekproduct.
Vandaag dinsdag 17/09/2013 werd Poperings Hommelbier “Nieuwe oogst- Limited Edition 2013”  gebrouwen. Hierbij wordt hop uit Proven gebruikt die speciaal voor Poperings Hommelbier  in het weekend geplukt en gedroogd werd. Deze oogst maakt dat we nu reeds de “Nieuwe oogst- Limited Edition2013 ” gaan brouwen.

Deze morgen startte Luc Lignel Brouwer samen met Thomas Duyck het brouwproces op, water en gerst als hoofd ingrediënten aan de kook gebracht en rond de middag voegden ze de hop toe aan het brouwsel, dit onder goedkeurend oog en trotse zaakvoerder Hendrik Leroy. Dit brouwsel werd in Boezinge gebrouwen daar de capaciteit groter is dan deze van de brouwerij in Watou.


Het zal wel enige tijd duren voor je dit exclusief biertje zal  kunnen proeven. Men dient nog een zestal weken geduld te oefenen voor men dit gerstenat aan de lippen zal kunnen leggen. Het bier moet gisten en nadien nog nagisten op de fles voor het op het op de markt komt.
een echt speciaaltje van dit biertje die als naam krijgt “Hommelbier nieuwe oogst 2013”.


Het bier zal ook gebotteld worden in een nieuw ontworpen exclusieve fles van 75cl  die gebrandmerkt zal zijn zoals het vroeger was voor dat er etiketten waren.

Leave a Reply