Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
woensdag 10 april 2013

4de Dwars door de Westhoek

0 reacties
 


Op zondag 21 april vindt voor de 4de keer Dwars door de Westhoek plaats.
Een wielerwedstrijd voor dames elite UCI 1.1 .

De wielerclub de sasspurters  Boezinge kreeg de kans door het afhaken van Roeselare om deze wedstrijd in te richten, ze klimmen zo meteen een rang hoger op de UCI kalender.

Enkel de ronde van Vlaanderen heeft nog een hogere status.
De wielerclub greep meteen deze kans om deze status te verkrijgen, de datum moest wel gewijzigd worden naar 21 april in plaats van halfweg juli.
Ook door de hogere status krijgen ze meteen ook nog groter internationaal deelnemersveld.

Reeds 180 inschrijvingen zijn binnen waaronder de huidige top van de UCI stand. 18 UCI teams en liefst 19 rensters uit de huidige top 40 komen aan de start. Ook 7 rensters die in de top 10 van de Ronde van Vlaanderen stonden nemen de start in Boezinge.

Ook  de vier Belgische UCI teams en twaalf clubteams krijgen de kans om zich te meten met dezen huidig top.

De start heeft plaats op het Katspel om 14u30 na een rit doorheen het Heuveland waar ook punten kunnen gescoord worden voor het bergklassement  komen de ze terug naar Boezinge waar nog vier lokale ronden dien worden afgelegd. Omstreeks 17u30 kennen we de winnares van de 4de Dwars door de Westhoek.

In afwachting van de dames elite is er nog een wedstrijd voor Dames jeugd start om 14u35 in de Diksmuidseweg ter hoogt van de Brouwerij het sas.
Alle verdere inlichting komt u te weten op de website van de sasspurters: www.dwarsdoordewesthoek.be  of  http://www.sasspurtersboezinge.be
Zo brengt de wielerclub de sasspurters een gevulde wielernamiddag op zondag 21 april.

We hopen dan ook op de bereidwillige medewerking van de inwoners om deze internationale wedstrijd vlot te laten verlopen, en vragen dan ook om de richtlijnen van de signaalgevers op te volgen.
Het is altijd mooi om als sportminnend dorp in de kijker te staan.

Leave a Reply