Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
woensdag 29 februari 2012

Vontje verlaat haar stekje.

0 reacties
 
Yvonne Dedeyne zal op 3 maart definitief afscheid nemen van haar vertrouwde stekje.
Yvonne woonde iets meer dan 51 jaar onder het gemeentehuis. Er is een tijd van komen en ook van gaan, Yvonne gaat samen met Rita die ook naar Brugge verhuisd . Om daar haar oude dag door te brengen.

Een groot jaar terug werd ze nog door stad Ieper in de bloemetjes gezet omdat ze reeds 50 jaar zaalverantwoordelijke geweest is. Een kort relaas van haar leven onder het gemeentehuis vind je hier.

Toen ze in de tijd gevraagd werd door Burgemeester Dekemele of ze dit wou doen, stemde ze daarmee in, en in die tijd was er nog geen waterleiding en sleurde Yvonne de emmers water die ze vulde in de put op het Katspel naar boven om alles proper te houden. Ook Burgemeester Pittelion kon op haar rekenen om alles in orde te doen op het gemeentehuis. Er was toen ook nog een dodenhuisje en daar was ze ook niet bang voor, tot zelfs een gevangeniscel maakte deel uit van dit gebouw, en soms maakten die gasten veel kabaal als ze honger hadden, en toen bezorgde Yvonne een stutte om dat ze zouden zwijgen.

Na de fusie met Stad Ieper bleef ze steeds voor de zalen instaan, nu wordt het gemeentehuis nog gebruikt voor het archief, muziekacademie, en jeugdharmonie St Cecilia, en ook de wijkagent heeft er zijn bureeltje.

Ze heeft het al die tijd met hart en ziel gedaan en wist van geen stoppen, het moest er altijd in orde en proper zijn. Ze ging nog de ramen buiten lappen op haar 75ste maar toen zag Rita het als ze het katspel opreed en die vond het welletjes.

Het kuisen laat ze nu over aan de stadsdiensten, maar ze houd nog steeds een oogje in het zeil als er iets te doen is, kijken of alle lichten gedoofd zijn en of alles op slot is.

We wensen je het allerbest toe in je nieuwe thuis en kom gerust nog maar eens terug naar Boezinge.
Yvonne op de foto samen met familie leden en afgevaardigden van het gemeentebestuur toen ze als 50 jaar concierge in de bloemetjes werd gezet.

Leave a Reply